A patrimonialização da Dieta Mediterrânica
77
[6] Papadaki S, Mavrikaki E.(2015) “Greek adolescents and
the Mediterranean diet: factors affecting quality and
adherence”,
Nutrition
, 31:345-349
[7] Fiore M, Ledda C, Rapisarda V, Sentina E, Mauceri C,
D’Agati P, Oliveri Conti G, Serra-Majem L, Ferrante M.
(2015) “Medical school fails to improve Mediterranean
diet adherence among medical students“,
Eur J Public
Health
, 25:1019-1023
[8] Portugal, Direção-Geral da Saúde. Direção de Serviços de
Informação e Análise.
A Saúde dos Portugueses 2016
. Ed.
Direção-Geral da Saúde, Lisboa.
[9]
Balança Alimentar Portuguesa 2012-2016
, Ed. Instituto
Nacional de Estatística, I. P., Lisboa
[10] Food and Agriculture Organization of the United Nations,
FAO (2006),
Food Security. Policy Brief
, Jun 2006, issue 2.
Ed. FAO Agricultural and Development Economics Divi-
sion & EC-FAO Food Security Programme
[11] Sustainable Diets and Biodiversity, Directions and Solu-
tions for Policy, Research and Action, Ed. Burlingame B,
Dernini S. Nutrition and Consumer Protection Division.,
FAO.
Proceedings of the International Scientific Sympo-
sium: Biodiversity and Sustainable Diets United Against
Hunger
, 3–5 November 2010, Sede da FAO, Roma
[12] Direção-Geral da Educação (DGE), Programas e metas
curriculares. Disponível em:
http://www.dge.mec.pt/programas-e-metas-curriculares/ciencias-naturais [ace-
dido em 3/8/17]